staré byty a nový nábytek

Zkuste vytěžit co nejvíc z prostorových dispozic bytu. Výklenky ve zdi, které vám připadají nelogické a k ničemu, vůbec nemusíte zazdívat. Naopak do nich postavte vysokou vázu se sušenými nebo živými květinami nebo nápadný kus nábytku a jiné dimenze bytu využijte.

Těžte z toho, že máte doma něco originálního, co byste v novostavbě nebo panelovém domě nenašli. Výklenky a neobvyklé tvary pokojů využijte k pořízení neobvyklého asymetrického nábytku. Nechte si jej vyrobit na míru a mějte tak doma něco, co ostatní nemají!

Velké staré byty - velké kusy nábytku
Prostorné pokoje jako by volaly po volnosti, zbytečně je proto neplňte nábytkem jen z toho důvodu, že prostor máte k dispozici. Naopak mnohem efektivněji se zachováte, když byt vybavíte jen tím nejdůležitějším a necháte tak prostor volně dýchat. Vynikne tak jeho monumentálnost.

Zároveň se zaměřte spíše na větší kusy nábytku moderního nábytku, jemný menší nábytek by ve velkém bytě nepůsobil dobře. Pověste do prostoru mohutný lustr. Stropy jsou vysoké a malinké bodovky uprostřed se jednoduše
 ztratí. Pokud v bytě lustr zůstal po dávných majitelích, máte vyhráno. Nechte jej zrenovovat nebo jej rovnou rozsviťte. Mohutný pokoj si zaslouží mohutné světlo.

Staré byty a starý i nový nábytek
Nebojte se a kombinujte starší kusy nábytku s novými. Ze starých bytů přímo dýchá atmosféra dávných časů, proto ji znásobte starými kusy vybavení. Nemusíte zrovna vykoupit vetešnictví, ale dobře zvolený jeden kus nábytku ze starožitnictví, vhodně zkombinovaný s moderními prvky, vypadá výborně a navíc nepůsobí nepatřičně.

Pozor na starý nábytek a vzory
Dávejte pozor na vzory. Pokud narazíte na starožitný kousek, který se vám zalíbí, vždycky přemýšlejte nad tím, jak se bude hodit ke zbytku vybavení. Strakaté tapety a pruhovaná pohovka nebudou nikdy působit dobře.

V případě starožitností proto o to více zvažujte, jestli máte kousek nábytku kam umístit, a jak se tam bude
 vyjímat. Nebojte se přizvat si odborníka, který vám poradí a nenechá vás zkombinovat takřka nespojitelné.

Stejně to platí o tapetách. Ve větších bytech s velkou plochou stěn nepůsobí strakaté a příliš barevné či vzorované tapety dobře. Raději vsaďte na barevnější nábytek a stěny nechte jednoduše bílé nebo jen jemně nabarvené a doplňte je efektním LED osvětlením.

Nový byt a starý nábytek? To je výzva!

Stejně tak můžete vkusně sladit novější stavbu se starožitným nábytkem a doplňky. Stačí jen vědět, jak na to. V prodejnách jistě najdete i novější kousky, které se snaží vypadat jako starožitné, proto pokud nemáte peněz nazbyt, pořiďte levnější zboží. Pozor ale na vkus, levné neznamená laciné.

Zdroj: living.cz

WebDesign grafické studio PEOPLEART
tvorba www stránek a webdesign
reklamní grafika




chromové a nerezové autodoplňky pro tuning, tuningové autodíly chrom a nerez

PARTNERSKÉ WEBY    I    ZPĚTNÉ ODKAZY    I    PARTNERSKÉ ČLÁNKY    I    01 I 02 I 03 I 04 I 05 I 06 I 07