minimalistický styl bydlení

Ačkoliv byl minimalistický styl vždy velmi přísný na barvy a linie, za poslední dobu se změnil a uvolnil, takže není již tak strohý, studený a hlavně nekompromisní. Nový minimalistický styl podle dnešních designérů je jemnější, více osobní, a ač to zní nepochopitelně, je i hravý.

Stěny a barva
Bílá byla a stále zůstává základní barvou používanou pro minimalistický vzhled interiéru. V poslední době se k ní přidávají neutrální barvy, jako je béžová, tmavošedá a barva kamenů. Designéři vybírají bledé až mdlé barvy jako základ, který dotvoří barevným nábytkem či doplňky. Co se týká hlavního kontrastního barevného aspektu, volí jednu výraznou barvu, která se objeví na sedačce či na obraze na zdi. Mnoho výrazných akcentů navodí dojem chaosu, proto se jim vyhýbejte. Nejvhodnější z barev je červená, nebo výrazná hnědá.

Nábytek
Abyste naplnili podstatu minimalistického looku, volte nábytek, který je vzhledem jednoduchý
 a má ostré linie. Vyhýbejte se zdobnému stylu, nebo vzorovaným potahům. Vhodný je jednoduchý dřevěný nábytek, nebo kožený. Velmi moderní je pochromovaný, nerezový či skleněný. Oblíbené jsou lesklé povrchy, které odrážejí světlo.

Podlahy
Co se týče výběru podlahových krytin, v minimalistickém stylu vede dřevo, beton a obklady. Budete-li mít pocit, že pokoj potřebuje trochu zútulnit, můžete použít i koberec. Ten se může stát hlavním barevným akcentem pokoje. I zde ale platí, vyhýbat se vzorům
 nebo starším designům.


Okna
I okna a jejich dekorace by měla být v jednoduchém stylu. Doporučována jsou veliká jednookna, která se otvírají vytočením, protože nemají okenice a nic tedy neruší celkový výhled. Závěsy a záclony jsou tabu. V dnešní době, kdy se domy staví velmi blízko sebe, se však zvýšily nároky na soukromí, proto volte rolety nebo žaluzie. Trváte- li na závěsech, vybírejte je z materiálů, které nemají vzory a jsou relativně průhledné. Udržíte tím vzdušný vzhled a dojem nekončícího prostoru.


Doplňky
Ačkoliv minimalistický styl je  hlavně o minimálním počtu doplňků, právě jejich výběr je velmi důležitý. Každý z nás vlastní mnoho věcí, které je potřeba někam uložit, abychom dostáli zvolenému stylu. Nemusíte se však s těmito věcmi rozloučit, jde o to najít vhodná místa v interiéru, která se dají přeměnit na úložný prostor. Ty nejzajímavější kousky  vystavte a zbytek ukliďte. Omezte se na jednu, maximálně dvě vázičky a to samé udělejte s fotografiemi a svíčkami.


Osvětlení
Do každé místnosti vyberte jedno velmi zajímavé osvětlení, které bude mít schopnost prosvětlit celou místnost. Pokud máte vybrané místo, kde rádi čtete, posviťte si stojací lampou. Nejlépe velmi moderní lampou z kovu, která nebude v interiéru rušit. Další světla  vkládejte jakoby mimoděk, aby nebyl okamžitě zřejmý původ světla. Zajímavé jsou podsvícené stoly, podsvícená lcd televize, či uměle vytvořený, sádrokartonový, úzký sloup, stojící maximálně 15cm od zdi, do kterého jsou zezadu vbudována světla. Na první pohled tedy nejsou vidět žárovky, ale místnost s tímto osvětlením dostane intimní ráz.


Minimalistický vzhled je zezačátku složitější na údržbu, protože většina z nás má tendence věci hromadit a vystavovat na odiv. Pokud se ale dokážete udržet tzv. na uzdě, váš domov bude vypadat čistě, uspořádaně, moderně a vzdušně.


Oslovte svou realitní kancelář a nakupte stavební pozemky Písek - stavební parcely Písek pro Vaše nové moderní bydlení.

WebDesign grafické studio PEOPLEART
tvorba www stránek a webdesign
reklamní grafika




chromové a nerezové autodoplňky pro tuning, tuningové autodíly chrom a nerez

PARTNERSKÉ WEBY    I    ZPĚTNÉ ODKAZY    I    PARTNERSKÉ ČLÁNKY    I    01 I 02 I 03 I 04 I 05 I 06 I 07