tipy pro útulné bydlení



Bydlení je činnost jako každá jiná a zcela zásadně ovlivňuje náš soukromý život. Bohužel nemíváme tolik času, abychom o své bydlení odpovídajícím způsobem pečovali a tak se většinou omezujeme jen na úklid a běžné opravy. A přitom je např. útulné bydlení možné vytvořit jednoduše a poměrně snadno a rychle. Máme pro vás dva tipy, jak vyrobit tu správnou atmosféru.

Pamatujte, že nejvýraznějším tvůrcem nálady v interiéru, je bezesporu světlo a s tím pochopitelně související barvy. Jakou náladu získáte, když v pokoji rozsvítíte lampu s červeným stínítkem? A jakou náladu vyrobíte, pokud rozsvítíte velký křišťálový lustr s několika žárovkami? Všimněte si, jak barvy ovlivňují naše vnímání!

Zkuste to nejjednodušší a tím je úprava osvětlení. Vyberete si lampu, světlo, lustr atp., který se vám bude líbit sám o sobě a současně myslete na to, aby uměl vydávat např. intimní teplé osvětlení, aby tedy měl např. barevné stínítko, které světlo dokáže obarvit. LED žárovky navíc výrazně ušetří za energii. Světlo temperované do žluté či hnědé nikoho neurazí, rudé světlo už je možné příliš výrazné.

Ideální je mít na stropě nebo na stěně jedno silné centrální světlo, např. lustr, který jasně prosvítí celou místnost a jako druhý, náladotvorný zdroj, pak poslouží např. stojací lampa. Jejich kombinováním si pak můžete opravdu pohrát a naučit se vyvolat několik "atmosfér", které osvěží vaše bydlení.

TIP: zkuste stmívače! Je to velmi zajímavý nástroj na vytváření atmosféry v bytě a stmívání, tedy regulování intenzity světla , umožňuje dnes již naprostá většina prodávaných světelných zdrojů. V řádech 2-400 Kč si můžete pořídit stmívač pro vaší lampu a regulovat dodávaný výkon cca v rozmezí 40 - 140 W.

Snadná úprava stěn pro útulné bydlení

Velmi efektní je úprava stěn. Nemusíte rovnou malovat. Stačí použít např. interiérový plakát, o kterém se dočtete ve článku Osvěžte své bydlení, moderní dekorace nebo obrazové tapety či doplňky do dětských pokojů.

Zajímavou možností je velmi rychlé a jednoduché je oživení stěn pomocí interiérových samolepek, které jsou určené k tomu, aby se nalepovaly na stěny nebo nábytek či jinou hladkou plochu.


Zdroj: Living.cz

WebDesign grafické studio PEOPLEART
tvorba www stránek a webdesign
reklamní grafika




chromové a nerezové autodoplňky pro tuning, tuningové autodíly chrom a nerez

PARTNERSKÉ WEBY    I    ZPĚTNÉ ODKAZY    I    PARTNERSKÉ ČLÁNKY    I    01 I 02 I 03 I 04 I 05 I 06 I 07