pokoj pro teenagera


Pokud vybíráte barvy a zařizujete pokoj pro teenagera úplně sami, snažte se, aby se i on v něm cítil dobře. Je-li zapálený do stylu EMO, rozhodně vám nepoděkuje za zelenooranžový pokoj s proužky. Také si uvědomte, že v něm pravděpodobně zůstane do dospělosti. Proto vybírejte neutrální barvy a raději se soustřeďte na doplňky jakou jsou záclony, závěsy, koberec, polštáře, povlečení, obrázky, fotky, pro osvětlení použijte LED pásky ..apod. Nejlepší řešení však je teenagera do zařizování pokoje zapojit.

Nejdříve se zaměřte na postel. Velmi důležitý je její pečlivý výběr a také výběr matrace. Postel  by měla být dost velká a bez koncového ohraničení. Počítejte s tím, že dítě ještě vyroste. Matrace by měla být v omyvatelném povlaku a oboustranná tak, aby v létě příjemně chladila a v zimě hřála. Ať už se vám to líbí nebo ne, váš dospívající potomek bude objevovat taje sexuálního života, proto vybírejte pevnou a stabilní postel. Máte-li k dispozici malý pokoj, využijte možnosti skládací postele, postele s úložným prostorem, nebo vestavěné postele v kombinaci s pracovním stolem. Vestavěné postele se však hodí spíše pro děti menšího vzrůstu.

Pracovní stůl zvolte prostornější s úložným prostorem. Vezměte v úvahu, že při studiu vyšší školy bude potřeba více knih, studijních materiálů a pomůcek. Nezapomeňte na pohodlnou, nejlépe ergonomickou židli, předpokládá se  totiž více času stráveného učením.

Aby údržba pokoje byla co nejjednodušší, vyhněte se pokrytí celé plochy kobercem. Teenageři myslí na pořádek až na posledním místě, jestli vůbec a vzhledem k tomu, že je občas složitější je přesvědčit o tom, že jíst se má u jídelního stolu, skvrny od jídla a pití se budou z plovoucí podlahy nebo linolea uklízet rychleji a bez následků.

Máte-li dvě děti, které se dělí o jeden pokoj, můžete využít paland a patrových lůžek. Na trhu existují i kombinace lůžek na kolečkách, které se mohou složit do sebe, takže nezabírají místo. Snažte se také vytvořit pro obě děti pracovní místo, kde by se mohly připravovat do školy a pokuste se vytyčit pomyslná teritoria. Zjednoduší to chápání prostoru a povinností.

Jestli si kladete otázku, zda do pokoje dospívajícího potomka patří televize
, nejste jediní. Odborníci se obávají, že se dítě izoluje a nebude se podílet na rodinných aktivitách, jako jsou společné večeře, nebo čas trávený u televize. V době, kdy většina dětí tráví čas u počítače již televize vlastně nepředstavuje žádnou hrozbu.  A hlavně, když změníte názor, můžete ji vždy z dětského pokoje odnést.

Pokud zařizujete pokoj pro vašeho teenagera, respektujte jeho názor nebo výběr barev - např., když chcet jako doplněk plakát s oblečením pro motorky THOR, ať už vám přijde jakkoliv bláznivý. Nejen, že mu tím dáte najevo, že to, co si myslí, je pro vás důležité, ale také předejte možným konfliktům v budoucnosti.



Zdroj: living.cz
WebDesign grafické studio PEOPLEART
tvorba www stránek a webdesign
reklamní grafika




chromové a nerezové autodoplňky pro tuning, tuningové autodíly chrom a nerez

PARTNERSKÉ WEBY    I    ZPĚTNÉ ODKAZY    I    PARTNERSKÉ ČLÁNKY    I    01 I 02 I 03 I 04 I 05 I 06 I 07