užitečné tipy - matrace

Matrace s pružinovým jádrem velmi dobře dýchají, lze je uložit i na neprodyšnou pevnou desku nebo do vlhčího prostředí. Matrace s jádrem Bonnell jsou tvrdší, s taštičkovým jádrem měkčí.

Polyuretanové matrace je třeba lépe odvětrávat než matrace pružinové. Vhodným podkladem je tedy laťkový nebo lamelový rošt. Tyto matrace (zejména ze studené pěny) velmi dobře kopírují křivky těla.

Pro latexové matrace platí také nutnost odvětrání ze spodní strany. Ukládají se zejména na lamelové rošty. V případě, že matrace jsou vyšší a tvrdší, lze je uložit na pevný laťkový rošt, který nemá mezery větší než 5 cm. Tyto matrace mají nejvyšší životnost (jádro cca 20 let), skvěle se přizpůsobují zatížení a křivkám, jsou vhodné na lamelové rošty s motorovým polohováním.

Matrace s kokosovou vrstvou se skládají ještě z polyuretanové studené pěny nebo latexu. Oproti polyuretanovým nebo latexovým matracím bez kokosové vrstvy mají tužší střed a jsou celkově tvrdší. (Při malém stlačení je matrace na povrchu měkká, při větším stlačení spolupůsobí tvrdší střed a matrace klade výrazně vyšší odpor proti stlačení). Matrace je nutno také dobře odvětrávat. Vhodným podkladem je lamelový nebo laťkový rošt.
WebDesign grafické studio PEOPLEART
tvorba www stránek a webdesign
reklamní grafika




chromové a nerezové autodoplňky pro tuning, tuningové autodíly chrom a nerez

PARTNERSKÉ WEBY    I    ZPĚTNÉ ODKAZY    I    PARTNERSKÉ ČLÁNKY    I    01 I 02 I 03 I 04 I 05 I 06 I 07