tip na proměnu interiéru


Jak snadno proměnit vaše bydlení? Zkuste to pomocí světla. Vzpomeňte si, jak se dělá např. intimní atmosféra. Co k tomu potřebujete? Ideálně nějakou lampu tlumenou barevným stínítkem, nebo přímo barevné světlo, možná rovnou svíčku. Ve všech případech jde o vyvolávání atmosféry pomocí světla! Světlo tedy hraje klíčovou roli ve vytváření povahy interiéru. A designérka Rachel O’Neill si je toho velmi dobře vědoma. Prohledněte si fotografie
 jejích návrhů na interiérové lampy a lustry, se kterými zaujala letošní porotu prestižní soutěže International Contemporary Furniture Fair v New Yorku.

TIP: Přemýšlejte nad tím, jaké barvy máte rádi. Uklidňuje vás hluboká a tmavá modrá?  Zelená? Oranžová? Až si na do odpovíte, pak podle toho vybírejte barvu stínítka!

Tip pro změnu vašeho bydlení: lampa jako artefakt

Pokud uvěříte v sílu, se kterou může světlo proměnit vaše bydlení, pak začněte věnovat pozornost také samotnému designu lampy. Rachel O’Neill považuje světelné zdroje
, tedy lampy či lustry, za předměty, které mohou v interiéru fungovat stejným způsobem, jako brož na klopě saka. Lustry a lampy jsou pro Rachel tedy něco jako šperky. Od šperků se ale liší tím, že bez světelných zdrojů se na rozdíl od prstenů a náhrdelníků  neobejdeme.

Zkuste si vybrat z nabídky interiérových studií a prodejců, kteří se na světla specializují. Světoznámé značky jsou např. Luceplan, Foscarini, Deltalight či Artemide. Na tuzemském trhu najdete tyto značky v nabídce prodejců, jakými jsou např. firmy Sirius, Ranny architects nebo Amos design. Je to tip pro snadnou proměnu vašeho bydlení.

TIP: Určitě se zajímejte o možnost tzv. stmívání. Je to jednoduchá technologie, pomocí které je možné lampu pootočením knoflíku "ztišit", respektive ztlumit intenzitu osvětlení. Získáte tak více možností při tvorbě požadované atmosféry.




Zdroj: living.cz

WebDesign grafické studio PEOPLEART
tvorba www stránek a webdesign
reklamní grafika




chromové a nerezové autodoplňky pro tuning, tuningové autodíly chrom a nerez

PARTNERSKÉ WEBY    I    ZPĚTNÉ ODKAZY    I    PARTNERSKÉ ČLÁNKY    I    01 I 02 I 03 I 04 I 05 I 06 I 07