moderní trendy obývacích pokojů


Moderní obývací pokoj je pokoj s maximální užitnou hodnotou, čímž se jinými slovy říká, že by měl co nejdéle a co nejlépe sloužit bez toho, aniž aby se o něj jeho obyvatel musel starat. Důležité také je, aby i údržba takového pokoje byla jednoduchá. Proto se volí lehce ošetřovatelné, a tedy nejčastěji stíratelné podlahové krytiny a textilie, které je možné prát. Platí to zejména o potazích sedacích souprav. Je to obrana proti alergenům, jímž se v kobercích a potazích s vysokým chlupem velmi dobře daří.

Moderní obývací pokoj jako jedna velká místnost
Zjevným trendem posledních cca 20 let jsou obývací pokoje spojené s kuchyní a jídelním koutem. Výsledkem
 je jedna velká místnost, kterou si mohou dopřát i majitelé malometrážních bytů. Zároveň je to příjemné řešení pro ty, kteří rádi vaří a  nechtějí přitom zůstat za dveřmi uzavřené kuchyně.

Moderní obývací pokoj a výjimečná barevnost
Každá lidská činnost a tedy i bydlení, má své stereotypy. Platí to také o používání barev. Pokud by se před nedávnem řeklo "černý obývací pokoj", pak by to znělo poněkud překvapivě či dokonce morbidně. Podívejte se na fotografie přiložené pod článkem. I černá může v kombinaci s bílou vytvořit velmi příjemné a elegantní prostředí.

Moderní obývací pokoj jako místo
pro setkávání rodiny
Běžné uspořádání obývacího pokoje vypadá tak, že všechny součástí sedací soupravy jsou orientované na televizní obrazovku. Z takového obýváku je pak spíše televizní místnost nebo domácí kino. Zkuste postavit pohovku a křesla tak, abyste si při sezení viděli do tváře a mohli spolu mluvit. Zkuste si udělat obývací pokoje jako místo pro setkávání se členy rodiny, nebo s přáteli. Máte-li zajímavý výhled z okna, pak jedna část sedací soupravy může orientována právě tímto směrem. Je to uklidňující a podporu je to představivost.




Zdroj: living.cz
WebDesign grafické studio PEOPLEART
tvorba www stránek a webdesign
reklamní grafika




chromové a nerezové autodoplňky pro tuning, tuningové autodíly chrom a nerez

PARTNERSKÉ WEBY    I    ZPĚTNÉ ODKAZY    I    PARTNERSKÉ ČLÁNKY    I    01 I 02 I 03 I 04 I 05 I 06 I 07